Resepi Crunchy Oat Delight
Bahan A
120g butter
1sb shortening
80g gula castor
1/2 st capucino emulco
1/2 st soda bikarbonat
Bahan B
30g oats -bakar dan kisar
30g kokocrunch - kisar halus
Bahan C
130g tepung gandum
30g tepung jagung
1sb tepung beras
Hiasan : coklat masak dan paper cup hitam putih telur dan oats
Cara - Cara :
- Sebatikan bahan A
- Masukkan bahan B dan bahan C dan uli sebati hingga jadi doh
- Ambik skit adunan dan gentel, celupkan dlm putih telur dan golek dlm oats
- Bakar 160C selama 20 minit
- Dah sejuk celupkan hujung biskut dlm coklat yg telah dicairkan dan msk dlm paper cup.
Biskut Jejari Oat
- 250 gm butter
- 1 cawan gula aising ( gula caster pun bolih )
- 2 cawan oat ( di kisar )
- 2 cawan tepung gandum
- 2 sudu makan serbuk koko
- Untuk Salut: gula aising + susu tepung keluarga ( nespray atau Everyday )
Cara-cara
- Pukul butter bersama gula hingga sebati.
- Masukkan semua bahan dan uli hingga menjadi doh. Bentukkan doh seperti jejari kecil.
- Bakar pada suhu 180'C sehingga masak..sejukkan dan salut dengan susu tepung bercampur gula aising.
BISKUT NUT CLUSTER
Ingredients
- 2 cups semisweet chocolate chips
- 1 (14 ounce) can sweetened condensed milk
- 1 cup roasted peanuts
- 2 cups crispy rice cereal
Directions
- In a medium heat-proof bowl, melt together the chocolate chips and condensed milk in the microwave. If you do not have a microwave, use a metal bowl over the top of a pan of simmering water. Stir frequently until melted and smooth. Stir in the peanuts and rice cereal until well blended. Drop by rounded spoonfuls onto waxed paper. Chill 2 hours to set.
No comments:
Post a Comment