Tuesday, March 20, 2012

KENAPA KUBUR WANITA DIGALI LEBIH DALAM BERBANDING KUBUR LELAKI

Kenapa kubur wanita digali lebih dalam berbanding kubur lelaki, kubur wanita digali lebih dalam, berbanding kubur lelaki, hmetro, mymetro, metro, kosmo!, kosmo, isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu, ahad, terkini, terbaik, berita gempar, berita panas, isu panas, isu terkini, gambar unik, gambar pelik, pelik dan ajaib, pelik
Isteri : Abang, boleh sayang tanya?
Suami : Ye sayang. Nak tanya apa?
Isteri : Sayang pelik la abang. Kenapa syarat dalam Islam, bila lelaki meninggal dunia, kubur nyadigali sedalam 5 kaki tapi kubur wanita berlainan digali sedalam 7 kaki?
Suami : Ooo.. InsyaALLAH senang ja jawapannya tu..(sambil tersenyum).
“Kalau nak tau Islam ni agama yang sangat prihatin dan bijaksana. Sebenarnya sebab kubur wanita digali lebih dalam dari lelaki kerana jika berlaku banjir, jenazah wanita tersebut tak akan terapung ke atas dan
akhirnya akan membuka aurat jenazah. Islam sangat menjaga aurat kaum wanita, sampaikan hingga nyawa dah melayang dari jasad pun. Islam masih melindungi aurat kaum wanita.”
Isteri : SubhanaALLAH. Besarnya kuasa ALLAH ya abang.
Suami : *Hanya tersenyum*

Wahai kaum wanita. Tutuplah aurat mu dengan sempurna, ketika masih bernyawa. Kerana insyaALLAH, ALLAH  juga akan membantu melindungi aurat mu walaupun nyawa sudah tiada suatu hari kelak.

Sumber | helmifaiz.com

No comments:

Post a Comment