Tuesday, February 14, 2012

JUS MONAVIE
Saya mengalami sakit belakang sejak beberapa tahun yang lalu. Setiap kali berjumpa doktor unruk mendapatkan rawatan, doktor mendapati ianya tidaklah begitu serius dan selepas pemeriksaan seperti biasa yang hanya diberi ubat panadol untuk menahan sakit dan sejenis krim untuk disapu di bahagian yang sakit ( saya tak pernah menggunakan krim inim disebabkan baunya yang cukup kuat). Namun, sakit di bahagian belakang tetap berulang terutama sekali bila membuat kerja-kerja yang memerlukan saya duduk lama seperti menaip di hadapan komputer. Semalam saya mendapat email dari seorang rakan di Respek Group(RG) memperkenalkan Jus Monavie. Setelah saya baca post yang beliau hantar saya dapati jus ini amat baik dan ingin mencubanya. Kebetulan pula saya terjumpa dengan sahabat lama di surau dan bersembang sebentar selepas solat ashar. Beliau kemudian mengeluarkan sebotol Jus Monavie dari beg yang dibawa dan memberitahu bahawa baru saja membelinya dari sebuat outlet kesihatan di Sabindo Plaza yang berhampiran dengan tempat saya bekerja. Aduhai!!! Baru jak saya baca artikel mengenainya, Jus Monavie dah ada di depan mata saya. Apalagi......saya terus nak mencubanya...dan dapatlah saya membelinya sebotol petang semalam. Sebelum tidur...saya meminumnya sebanyak 30ml seperti yang disarankan dan meminum 3 gelas air suam....dan 30ml lagi saya teguk pagi tadi dengan 3 gelas air. Mudah-mudahan sakit belakang akan sembuh atas pertolongan Allah yang memberi jalan dan petunjuk pada saya untuk menemukan Jus Monavie ini. InsyaAllah!


APA ITU JUS MONAVIE?

Monavie merupakan satu gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan 18 jenis buah-buahan terpilih dan terbaik dunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai unsur-unsur anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrient-nutrient berkhasiat yang boleh meransangkan penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit.

Buah acai berry sendiri terdiri daripada kandungan-kandungan protein, lemak, fiber, vitamin, mineral-mineral dan garam-galian unik dan berkualiti untuk pemulihan SEMULAJADI daripada pelbagai penyakit. Ibu pejabat serta kilang pemprosesan di Utah Amerika Syarikat, Monavie diproses mengikut sistem piawaian GMP yang mementingkan kebersihan, ketulenan serta kepakaran teknologi. Monavie baru diperkenalkan pada 2005 di Amerika Syarikat tetapi telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat dan Eropah. Rebutlah peluang untuk menjadi pengedar terawal di Asia khususnya di Malaysia.

APAKAH KHASIAT JUS MONAVIE?

Jus Monavie sangat sesuai untuk pelbagai penyakit. Terbukti berkesan untuk penyakit2 berikut:

Kencing Manis/Darah Tinggi/Kolestrol Tinggi/Gout/Sakit Jantung/Kanser/Gastrik/Sakit Belakang/Masalah Urat Saraf/Sakit Sendi/Penyakit Kulit/Letih Lesu/Strok/Lumpuh/Resdung/Asthma/Buasir/Buah Pinggang/Jangkitan Faraj/Sembelit/Otot Kejang/Awet Muda

Jus MONA·VIE

Terdiri dari gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan ekstraks 18 buah pati buah-buahan terbaik dunia dengan kandungan bermutu vitamin, pyhtonutrients, dietary fiber, trace minerals, complex carbohidrat,  amino acid, protein dan omega 3,6,9.
  Adakah MonaVie HALAL?
MonaVie telah disahkan HALAL oleh The Islamic Food and Nutrition Council of America pada 30 June 2009. Sila lawat www.ifanca.org untuk keterangan lanjut. Bebas dari segala jenis dadah serta tiada kesan sampingan.

Mengapa kita memerlukan MonaVie?
Badan kita setiap hari terdedah kepada pencemaran udara dan makanan. Setiap kali itulah bahan- bahan pencemaran ini akan terkumpul dalam badan kita sedikit demi sedikit, dan membentuk radikal-radikal bebas yang membentuk pelbagai penyakit dalam badan kita. MonaVie merupakan makanan tambahan yang menghasilkan unsur-unsur anti-oksida yang tinggi yang berupaya melawan, mengurang dan menyahkan radikal-radikal bebas dalam badan kita. Di samping itu, ia membekalkan nutrient-nutrient yang tinggi dan berkualiti yang tidak terdapat dalam makanan tambahan yang lain, untuk memberi dan membekalkan tenaga yang optimun untuk badan kita.

Peluang Menjadi Jutawan bersama MonaVie
Peluang Menjadi Jutawan bersama MonaVie. Jom jadi "PIONEER - Orang yang Terawal dan Perintis Memperkenalkan Jus MonaVie di Malaysia. Pelbagai bonus dan ganjaran yang sungguh lumayan menanti anda. Rebutlah peluang untuk menjadi perintis serta stokis yang terawal. MonaVie diperakui banyak pakar antarabangsa sebagai produk ajaib abad ini. Dengan produk yang amat bermutu serta sistem multi-level dan networking yang memberikan pulangan serta bonus yang sungguh lumayan. Jangan lepaskan peluang daftarlah keahlian  anda sekarang…
Khasiat MonaVie
Khasiatnya telah diperakui oleh ramai pakar-pakar pemakanan terkenal dunia serta mendapat liputan-liputan yang meluas terutamanya di Amerika Syarikat dan Eropah. Kesan-kesan pemulihan semulajadinya telah banyak terbukti dan diperkatakan melalui testimoni-testimoni seluruh dunia dan kini MonaVie mula bertapak di pasaran Asia untuk kita berkongsi bersama akan khasiat dan kehebatannya. Kajian menunjukkan ramai orang yang mengamalkan jus herba atau makanan tambahan yang lain akan bertukar dan beralih arah kepada jus MonaVie setelah mula meminumnya.

Adakah anda mengalami gejala penyakit berikut?

 • Kencing Manis
 • Darah Tinggi
 • Kolestrol Tinggi
 • Sakit Jantung
 • Kanser
 • Gastrik
 • Otot Kejang


 • Sakit Belakang
 • Masalah Urat Saraf
 • Sakit Sendi
 • Penyakit Kulit
 • Letih Lesu
 • Strok/ Lumpuh
 • Awet Muda


 • Resdung
 • Asthma
 • Buasir
 • Buah Pinggang
 • Jangkitan Faraj
 • Sembelit

Jika ada, Jus Monavie lah jawapannya. Anda pasti berpuashati dengannya. Di samping daya penyembuhannya yang luar biasa, Monavie juga meningkatkan ketegangan kulit serta melicinkan permukaan kulit muka kita. Yang pastinya, ki
TESTIMONI Jus MONA·VIE
Kata Oprah
Rancangan TV Oprah Winfrey menghebahkan MonaVie sebagai "Makanan Tambahan Istimewa" yang memelihara kecantikan serta awet muda yang terulung di dunia.
Pendapat NBC
NBC Today men yiarkan Mona Vie sebagai makanan penyumbang tenaga yang unik.
Kata Dr. Nicholas Perricone
Dr. Nicholas Perricone dalam bukunya menggambarkan MonaVie sebagai makanan paling berkhasiat dan bertenaga di dunia. Pati buah bertenaga paling sempurna dan semulajadi.
Pendapat Washington Post
The Washington Post 'MonaVie mempunyai perisa yang lazat serta daya penyembuhan yang luar biasa.
Temuramah bersama Ralph Carson
Steve O'Brain, personaliti CBS Radio, menemuramah Dr. Ralph Carson, Pakar Pemakanan Terkenal Dunia, mengenai kehebatan MonaVie.
Pendapat Vogue
Majalah Vogue memanggilnya 'Penyelesaian semulajadi abad ini'
Pendapat Universiti Florida
Universiti Florida menyifatkan MonaVie sebagai makanan tambahan yang kaya dengan sumber anti-pengoksidaan yang paling tinggi.
Testimoni Monavie dari Malaysia
Puan Esmawati Mohd Yatim dari Kuala Lumpur
Mengalami kecederaan di hujung tulang belakang setelah tergelincir di bilik mandi. Selama 3 minggu dia menanggung sakit dan tidur tidak lena. Terpaksa makan ubat penahan sakit selama 4 minggu disebabkan kesakitan berlanjutan di bahagian pinggang dan tulang rusuk belakang. Kesan kesakitannya hilang setelah minum MonaVie selama 4 hari..
Madam Loh Kim Mui dari Kuala Lumpur
Seorang suri rumahtangga yang mengidap sakit sendi (Artiritis) selama 13 tahun. Setelah minum M onaVie selama 1 minggu, sakit sendinya telah berkurangan dengan begitu ketara.
Madam YT Chua dari Pulau Pinang
Setiap kali bangun dari duduk atau menaikki lif beliau kerap merasa pening.Sudah bermacam ubat dan makanan kesihatan beliau telah cuba tetapi masih tiada perubahan. Setelah minum MonaVie hampir sebotol, rasa kepeningannya terus hilang.
Encik YS Gan Pulau Pinang
Beliau mengidap buasir dan sembelit sejak 2 tahun yang lepas. Terpaksa makan satu kotak ubat buasir setiap kali masalah buasir terjadi. Setelah mengamalkan MonaVie selama 4 bulan, masalah buasir dan sembelit terus hilang.
Dr. Linclon Lim dari Pulau Pinang
Seorang pesakit kencing manis. Tahap gula jatuh dari 6.4 kepada 4.1 setelah minum MonaVie dalam masa 2 hari.
Encik Ling HC Kuala Lumpur
Umur baru 26 tahun. Dia telah mengidap penyakit kulit sejak 6 tahun lepas. Selepas minum MonaVie hampir separuh botol, bahagian parut-parut yang gatal telah menjadi kering dan sembuh.
Adik Zakwan Ahmad berumur 14 tahun
...adalah pengidap asma dan lelah. Setiap kali deman, asma dan sakit lelahnya akan menjadi-jadi. Setiap kali itu juga dia terpaksa menggunakan nebulizer untuk mengurangkan tekanan. Walaupun bermacam ubat telah dicuba, asma dan lelah masih sama. Setelah minum MonaVie hampir 2 minggu, penyakit asma dan lelah semakin berkurangan.
Encik Syed Fakrulrazi Ahmad dari Kedah
Beliau mengalami sakit belakang yang agak teruk sejak 5 bulan yang lepas. Kadang-kadang kesakitan belakangnya menyebabkannya terpaksa mengambil cuti kerja. Setelah minum MonaVie hampir 2 minggu, dia mula merasakan perubahan pada sakit belakannya. Masuk bulan ke lima, sakit belakangnya boleh dikatakan hampir hilang.
Madam Ong Sway Poh dari Pulau Pinang
Seorang pesakit kanser. Dalam bulan Mei 2008, beliau telah dijangkiti virus melalui luka pada badan menyebabkannya deman panas yang berpanjangan sehingga dimasukkan ke dalam ICU. Selepas keluar dari hospital, badannya masih terlalu lemah. Selepas minum MonaVie selama satu minggu, beliau berasa lebih bertenaga dan kesihatan semakin pulih.
Puan Suriyah Mahmud dari Kedah
Beliau pengidap sakit gastrik yang serius. Setiap kali gastrik datang, seluruh badannya menjadi lemah serta perutnya seakan mahu pecah. Setelah mengamalkan MonaVie lebih kurang sebulan, masalah gastriknya boleh dikatakan hampir tiada.
Encik Amri Yahaya dari Kuala Lumpur
Beliau adalah pengidap migrain dan resdung sejak 4 tahun yang lepas. Bermacam ubat serta rawatan tradisional beliau telah cuba tapi penyakitnya tetap tidak berubah. Setelah minum MonaVie selama hampir satu bulan, migraine dan resdungnya telah hilang.
Bukti pesakit kencing manis
...yang bertambah baik selepas minum jus MonaVie. Bacaan gula menrun dari 19.1 ke 13.1 selepas minum hampir separuh botol.Anda akan sentiasa kelihatan muda dan ceria.

No comments:

Post a Comment