Wednesday, September 29, 2010

PROGRAM USAHAWAN RAFATOPSTAR FAMILY

KISAH-KISAH KEJAYAAN BERSAMA RAFA

.
CIKGU AZLI - Bekas Guru Sekolah Rendah
.
.
Azli Abdullah (41 tahun) atau lebih dikenali sebagai Cikgu Azli adalah nama yang kini menjadi sebutan dlm industri MLM. Beliau telah memperolehi pendapatan lebih RM1,000,000 sejak menyertai RAFA pada bulan Mac, 2006. Beliau hanyalah seorang guru sekolah Rendah di sebelum ini. Walaupun dulunya tidak terkenal mahupun famous, Cikgu Azli telah membuktikan sesiapa sahaja mampu untuk menjadi usahawan e-dagang yang berjaya. Memang tak mustahil beliau akan jadi antara orang yang terawal untuk mencapai tahap jutawan di RAFA! Itu baru seorang... Sekurang-kurangnya 15 ke 20 orang jutawan akan terhasil daripada sebuah syarikat MLM di Malaysia. Siapa lagi akan jadi jutawan? Mungkin anda sekiranya anda mengambil langkah pertama... dengan menyertai Rafa melalui Rafatopstar! Modal hanya sekali. Income hari-hari. Modal hanya sekali. Untung berkali-kali. Lihat bonus harian Cikgu Azli, beliau telah berjaya memperkembangkan networknya (GVB). Sebagai hasilnya, RM1000-RM2000 sehari tanpa mencari orang lagi. Hanya cari orang diperingkat awal. Tanam benih pokok, dibaja supaya subur dan kini buahnya sangat manis !
.
.
-----------------------------------------------
.
WAN NORASYIKIN (BEEBEE) - Unit Trust Leader
.
.
Puan Wan Noorasyikin, 30-an, adalah seorang konsultan Mutual Fund/UNIT TRUST berjawatan Group Agency Manager (Wealth Management Advisor) di sebuah syarikat Mutual Fund di Ibu Negara. Dalam Mutual Fund, beliau adalah ahli 'Million Dollar Club/MDC' yang menerima penganugerahan pada setiap tahun. Pada 2004, beliau menerima anugerah 'Double Million Dolllar Club/DMBC' & kini melayakkannya menjadi 'Presiden, Million Dollar Club & Top Personal Producer'.Itu cerita beliau dalam Mutual Fund. Tidak pernah terlintas dalam dirinya untuk 'terjebak' dalam dunia MLM. Malah, beliau sendiri pernah mengeluarkan kata-kata "aku benci MLM ! BAU org MLM pun aku tak suka!". Namun, setelah berkali-kali menolak ajakan seorang rakan konsultan Mutual Fund yang turut menjalankan MLM secara one-to-one, beliau terpaksa mengalah & menyertai RAFA pada Disember 2006... Siapa sangka! Kata orang, "dalam taknak buat tu", bulan pertama, bonus terkumpulnya mencecah RM20ribu ! itupun BUAT secara sambilan ! Beliau menjadi usahawan RAFA terbaru yang menjadi sebutan kini! Bermula dengan Pakej Unipack sahaja tetapi kini telah menambah modal dengan membeli pakej R7-Pack. .
.
--------------------------------------------------
.
ADLI & FIFI - Bekas Wartawan TV3
.
.
Mohd Adli Effendy Mohd Zaki, 25 tahun dan Fifi (Bersamamu TV3), bekas wartawan TV3 telah berjaya meraih pendapatan melebihi RM50,000 dengan menjalankan bisnes ini dalam masa 5 bulan shj dengan Pekej R7-Pack. Kegigihan dan kesungguhan beliau melakukan promosi bisnes Rafa akhirnya membuahkan hasil yang lumayan di samping pengalaman beliau sebagai seorang wartawan penyiaran."disaat anda sedang sibuk memikirkan bagaimana cara bekerja utk dapat duit... saya sedang jana duit setiap hari dgn membiarkan duit bekerja utk saya... rebut peluang depan mata ni & generate daily income!", Adli.Plan ini bagus kerana ianya automaintain, jadi tak perlu untuk membeli produk tiap-tiap bulan hanya untuk memastikan kita layak dapat bonus. Bagaimana saya lakukan? Inilah saya panggil ‘BISNES AIR LIUR!’. Tentulah dengan membuka mulut, bercerita kepada rakan-rakan & ajak mereka sertai. Kalau goyang kaki, jangan haraplah bonus dapat tiap hari !Sedikit pesanan kepada mereka yang dah menyertai tetapi tidur, bangun segera! Rezeki tidak datang bergolek, apa salahnya berusaha sedikit memahami plan pemasaran & belajar ilmu perniagaan multi-level marketing. HIDUP MESTI BERBUAT !
.
.
----------------------------------------------
.
HOOD ABDUL AZIZ - Peniaga Kecil
.
.
Hood Abdul Aziz, 30an (Peniaga) telah menyertai RAFA sejak Mei 2006 dengan Pakej Tripack. Beliau membuat perniagaan ini secara sambilan kerana mempunyai beberapa premis kedai serbanika di sekitar Lembah Klang. Walaupun secara sambilan, pendapatan yang beliau perolehi hasil daripada perniagaan e-dagang ini sangat lumayan! Beliau juga adalah upline kepada saudara Adli (rujuk atas). Walaupun upline & lebih dulu menyertai perniagaan ini, saudara Adli telah berjaya memintasnya dari segi jumlah pendapatan terkumpul. Ini terbukti RAFA bukan skim piramid & tak semestinya siapa yg awal sertai pendapatan akan lebih dari org bawah. Semuanya bergantung kepada usaha ANDA !
.
.
-----------------------------------------------
.
FARAH - Pelajar IPTS
.

.
Farah Hayati (25 tahun) pelajar tahun akhir Universiti Tun Abdul Razak-UNITAR. Sebagai student, Farah selalu fikir untuk cepat graduate & bekerja bagi membantu ekonomi keluarga. Tetapi, berita mengenai puluhan ribu graduan menganggur di media, membuatkan Farah terfikir untuk membuat persediaan awal. Asalnya menyertai RAFA sekadar mencuba-cuba dengan Pakej Unipack sahaja, siapa sangka Farah berjaya kumpul lebih RM7,000 lebih ! Sekarang, tiba masanya Farah menambah memperbesarkan jaringan network !

.


.
_________________________________

"Kita selalu memberikan 1001 alasan untuk gagal, tetapi kita hanya perlu satu sebab sahaja untuk berjaya. Jika kita inginkan perubahan, jadilah perubahan itu. Tiada manusia yang dilahirkan di dunia ini untuk gagal dalam kehidupan. Melainkan dia sendiri yang memilih untuk gagal. Kegagalan yang sebenar adalah kegagalan untuk mencuba. Bermula dengan mencuba sahaja, kini pendapatan saya telah mencecah lima angka. Keputusan anda hari ini akan menentukan masa depan anda." - Asri Rafatopstar Family

No comments:

Post a Comment